Stema comunei 23 August se compune dintr-un scut triunghiular cu marginile rotunjite, taiat in banda de trei fascii, doua de aur si una albastra. In partea superioara, in camp albastru, se afla un peste de argint, inotand spre dreapta. In partea inferioara, in camp verde, se afla un calatidiu de floarea soarelui de aur. In varful scutului, in camp albastru, se afla 4 valuri, alternand albastru cu argint. Scutul este timbrat de o coroana murala de argint cu turn crenelat.
Pestele si floarea soarelui reprezinta ocupatiile de baza, piscicultura si agricultura. Fasciile reprezinta satele componente ale comunei. Valurile simbolizeaza lacul Tatlageac, obiectiv turistic. Coroana murala cu turn crenelat semnifica faptul ca localitatea are rangul de comuna.
Stema comunei Ciulnita se compune dintr-un scut triunghiular cu marginile rotunjite, taiat. In partea dreapta, in camp albastru, se afla o floarea-soarelui, de aur, si un brau undat, de argint. In partea stanga, in camp argintiu, se afla un ciulin verde cu floare purpurie. Scutul este trimbrat de o coroana murala de argint cu un turn crenelat.
Floarea-soarelui reprezinta principala ocupatie a locuitorilor, agricultura. Braul undat simbolizeaza raul Ialomita. Ciulinul da denumirea localitatii. Coroana murala cu un turn crenelat semnifica faptul ca localitatea are rangul de comuna.
Stema comunei Toplita se compune dintr-un scut triunghiular cu marginile rotunjite, taiat si despicat in partea superioara. In partea superioara, in primul cartier, in camp argintiu, se afla un furnal rosu. In partea superioara, in al doilea cartier, in camp rosu, se afla un stejar dezradacinat, de argint. In varful scutului, in camp albastru, se afla un brau undat de argint. Scutul este trimbrat de o coroana murala de argint cu un turn crenelat.
Furnalul semnifica primul furnal de topire a fontei din zona, datand din secolul al XVIII-lea. Copacul reprezinta bogatia silvica a zonei, iar braul undat semnifica cele doua vai, Cerna si Valarita. Coroana murala cu un turn crenelat semnifica faptul ca localitatea are rangul de comuna.
Stema comunei Agigea se compune dintr-un scut triunghiular cu marginile rotunjite. In camp albastru se afla un soare de aur, un pod de argint suspendat pe cabluri, iar in varful scutului se afla valuri de argint. Scutul este trimbrat de o coroana murala de argint cu un turn crenelat.
Soarele este simbol al prosperitatii, curajului si al demnitatii locuitorilor. Podul semnifica constructia care traverseaza Canalul Dunare-Marea Neagra. Valurile de argint simbolizeaza capatul dinspre litoral al Canalului Dunare-Marea Neagra, precum si deschiderea acestuia la mare. Coroana murala cu un turn crenelat semnifica faptul ca localitatea are rangul de comuna.
Stema municipiului Fetesti se compune dintr-un scut triunghiular cu marginile rotunjite, despicat, taiat in partea superioara de un brau undat de argint. In partea superioara, in camp albastru, se afla un pod de argint. In partea inferioara, in dreapta, in camp albastru, se afla o floarea-soarelui, incadrata de doua spice de grau de aur. In partea inferioara, in stanga, in camp rosu, se afla un cap de berbec din profil, de aur.
Podul reprezinta constructia realizata de inginerul Anghel Saligny peste bratul Borcea. Braul undat de argint simbolizeaza bratul Borcea al fluviului Dunarea. Spicele de grau, floarea-soarelui si capul de berbec semnifica ocupatiile de baza ale locuitorilor, agricultura si zootehnia. Coroana murala cu 5 turnuri crenelate semnifica faptul ca localitatea are rangul de municipiu.
Stema comunei Turdas se compune dintr-un scut triunghiular cu marginile rotunjite. In campul albastru se afla un vas ceramic de provizii cu ornament geometric in forma literei V, de aur. In varful scutului se afla un brau undat de argint. Scutul este trimbrat de o coroana murala de argint cu un turn crenelat.
Vasul ceramic semnifica tezaurul arheologic descoperit pe teritoriul localitatii, apartinand culturii Turdas. Braul undat simbolizeaza raul Mures. Coroana murala cu un turn crenelat semnifica faptul ca localitatea are rangul de comuna.
Stema comunei Banita se compune dintr-un scut triunghiular cu marginile rotunjite, taiat. In partea superioara, in camp rosu, se afla o fortificatie crenelata, de argint. In partea inferioara, in camp albastru, se afla un calaret cu armura, drapel si scut, de argint, galopand spre dreapta. Scutul este trimbrat de o coroana murala de argint cu un turn crenelat.
Fortificatia crenelata reprezinta cetatea dacica Banita. Calaretul cu armura, drapel si scut semnifica elemente din fostul sigiliu al localitatii. Coroana murala cu un turn crenelat semnifica faptul ca localitatea are rangul de comuna.
Stema comunei Istria se compune dintr-un scut triunghiular albastru cu marginile rotunjite, taiat in sef de un zid de cetate crenelat, de argint. Partea inferioara, taiata in banda de argint, are, in partea dreapta, un delfin de argint, inotand spre dreapta, iar in partea stanga, un clopot cu cruce de aur. Scutul este timbrat de o coroana murala de argint cu un turn crenelat.
Zidul crenelat reprezinta cetatea Histria.Clopotul cu cruce simbolizeaza biserica ortodoxa ,,Sf. Treime – Sf. Nicolae” din localitate, monument istoric. Delfinul este simbolul din efigia cetatii Histria. Coroana murala cu un turn crenelat semnifica faptul ca localitatea are rangul de comuna.
Stema comunei Turnu Rosu se compune dintr-un scut triunghiular argintiu cu marginile rotunjite, incarcat de un turn din zid rosu.Scutul este timbrat de o coroana murala de argint cu un turn crenelat.
Turnul rosu face referire la denumirea localitatii. Coroana murala cu un turn crenelat semnifica faptul ca localitatea are rangul de comuna.
Stema comunei Boranesti se compune dintr-un scut triunghiular cu marginile rotunjite, taiat. In partea superioara, in camp verde, se afla un stiulete de porumb, flancat dreapta-stanga de cate un spic de grau, asezat in banda, totul de aur. In varful scutului, in camp albastru, se afla un monument cu soclul paralelipipedic, surmontat de o placa rotunjita, terminata cu o cruce, totul de argint. Scutul este trimbrat de o coroana murala de argint cu un turn crenelat.
Stiuletele de porumb si spicele reprezinta ocupatia de baza a locuitorilor, agricultura. Monumentul semnifica faptul ca acesta a fost ridicat in memoria eroilor cazuti in cele doua razboaie mondiale. Coroana murala cu un turn crenelat semnifica faptul ca localitatea are rangul de comuna.
Stema orasului Murfatlar se compune dintr-un scut triunghiular cu marginile rotunjite, incarcat cu o bordura verde. In camp albastru scutul este taiat de un brau undat de argint. In partea superioara se afla un ciorchine de strugure de aur. In partea inferioara se afla o cruce cu laturile egale, latite, de argint, incadrata de doua spice de grau de aur. In bordura verde se afla 8 bezanti (turtite) de aur.
Ciorchinele de strugure semnifica bogatia viticola a zonei. Braul undat reprezinta Canalul Dunare - Marea Neagra. Crucea semnifica Ansamblul rupestru Murfatlar - Bisericutele rupestre de creta, ce reprezinta prima biserica si primele chilii ale unei manastiri de pe teritoriul Romaniei. Spicele de grau simbolizeaza ocupatia de baza a locuitorilor, agricultura. Bezantii reprezinta numeroasele medalii nationale si internationale castigate de Murfatlar Romania.
Stema comunei Valu lui Traian se compune dintr-un scut triunghiular rosu, cu marginile rotunjite, taiat de un zid de argint. In partea superioara se afla o floarea-soarelui flancata de cate un spic de grau, toate de aur. In varful scutului se afla un ciorchine de strugure si trei coline, toate de aur.
Spicele de grau si floarea-soarelui reprezinta ocupatia de baza a locuitorilor, agricultura. Braul de argint semnifica zidul de piatra care a fost adaugat pe creasta valului de piatra de-a lungul caruia este amplasata localitatea. Strugurele simbolizeaza podgoria Murfatlarului. Cele trei coline simbolizeaza: Valul mic de pamant, Valul mare de pamant si Valul de piatra, monumente istorice din secolul al VI-lea. Coroana murala cu un turn crenelat de argint semnifica faptul ca localitatea are rangul de comuna.
Societatea STEMA INCORSO, probabil SINGURA SOCIETATE ATESTATA de catre CNHGS - Comisia Nationala de Heraldica, Genealogie si Sigilografie a Academiei Romane in vederea realizarii proiectelor de stema si de drapel pentru localitati si judete, este o societate cu capital integral privat avand peste 7 ani de experienta in domeniul Heraldicii si Vexilologiei.
Principala activitate a societatii noastre o reprezinta crearea STEMELOR si DRAPELELOR pentru Institutiile Publice in deosebi Primarii.
Intrucat Heraldica este o arta care solicita respectarea anumitor reguli dispunem de personal calificat corespunzator, respectiv heraldist si grafician atestati, pregatiti pentru a satisface exigentele aferente domeniului nostru de activitate, acest lucru fiind dovedit de cele peste 900 contracte incheiate si publicarea a peste 400 de proiecte de stema, in Monitorul Oficial.